7 nevjerojatnih stvari koje biste mogli reći na prvom spoju

7 nevjerojatnih stvari koje biste mogli reći na prvom spoju

Prvi spoj prvi dojam

Kada je prvi spoj u pitanju svakako na obje strane vlada više ili manje doza nervoze ili napetosti, pa sa nekim stvarima možemo i pretjerati. Najvažnije je da se za prvi spoj pripremate na način da odajete svoju pravu sliku, ono što doista jeste. Prvi izlazak ostavit će prvi dojam na drugu stranu koji može obilježiti daljnji tijek događaja.

Ukoliko se idete nalaziti sa nekom nepoznatom osobom informirajte svoje prijatelje ili nekog člana obitelji gdje idete i sa kime idete radi svoje sigurnosti, sa svaki slučaj. Po povratku kući obavijestite tu osobu da ste se vratili kako se ne bi brinula da se nešto loše dogodilo.

Prvi dojam ćete najbolje ostaviti ako budete prirodni i ne glumatajte da ste netko i nešto drugo nego što zapravo jeste. Laži iako i one sitne će se brzo otkriti, a vjerujte nitko ne voli neistine, vrlo vjerojatno se ni vama ne bi svidjelo da vam partner ili partnerica laže na prvom spoju. Stoga iskrenost na prvom mjesto i ponašajte se opušteno i sasvim prirodno. Sljedeće pravilo je da dođete točno na vrijeme kada ste se dogovorili, ni prerano, a niti nemojte kasniti.

Razgovor i prvi spoj

Iskrenost treba prevladavati u vašem razgovoru, prezentirajte sebe onakvima kakvi doista jeste. Naravno ne morate odmah otkriti sve svoje loše strane, no možda drugu stranu trenutno to i ne zanima, već će vam postaviti pitanja na koja želi čuti iskren odgovor.

Nemojte niti dominirati razgovorom, prepustite da razgovor teče i da naizmjenično pričate. Dopustite i drugoj strani da i vi čujete stvari koje vas zanimaju. Nemojte se igrati mobitelom dok ste na prvom spoju jer ćete time pokazivati nepoštovanje i nezainteresiranost, a i vrlo je nepristojno. Pokažite drugoj strani da ste pozitivna osoba, ukoliko imate smisla za humor vaš prvi spoj može biti vrlo zabavan i opušten.

Imajte vjere u sebe i svoje sposobnosti, budite samosvjesni, no nemojte biti narcisoidni ili egoistični, jer će vam prvi spoj bit ii zadnji spoj. Ako u vama vlada strah od prvog spoja, vrlo vjerojatno se i druga strana tako osjeća, pa malo samopouzdanja i doza humora može preokrenuti tijek prvog spoja u ugodno provedenu večer.

Prvi spoj cjelokupni dojam za ponovni izlazak

Ukoliko uspijete prvi spoj pretvoriti u ugodno provedenu večer, predstaviti se u pozitivnom svjetlu bez da se služite lažima ili iskrivljavanjem istine, velika je vjerojatnost da ćete se ponovo sresti i ponoviti izlazak.

Zajedničke teme poput sličnih ili istih hobija mogu biti dobra osnova za početak razgovora kako bi se probio led, a pustite da vas razgovor odvede u nepoznatom smjeru. Nije potrebno da isplanirate u glavi cijelu večer, tko će što reći, vrlo je jednostavno budite prirodni i opustite se. Svakako da ćete htjeti impresionirati osobu sa kojom imate prvi spoj, izdvojite svoje vještine, ispričajte koju smiješnu dogodovštinu. Izmamite osmjeh ili nasmijte osobu sa kojom ste izašli.

Ukoliko ste muškarac pokažite da ste i gentleman malim gestama, žene to vole iako to neće glasno priznati, a ako ste žena uživajte u tim znacima pažnje i prepustite se, iako ćete možda na kraju večere zajednički platiti račun. No, ukoliko vas ne zanima izlaženje kako biste upoznali partnera za ozbiljnu vezu uvijek postoje za dame, ali i za gospodu opcija sugar baby gdje svatko u paru preuzima jasno definiranu ulogu sponzora i osobe koja uzima sponzoriranje u zamjenu za određene usluge.